Blog

Cum alegi mobila pentru dormitor?

Dormitorul este fără îndoială una dintre cele mai importante camere din casă și cel mai intim și personal loc, dedicat odihnei, relaxării și somnului odihnitor. Tocmai din aceste motive, atunci când îți decorezi dormitorul trebuie să alegi cu atenție mobila pentru dormitor. 

În articolul de astăzi am pregătit pentru tine cele mai bune sfaturi care să te ajute atunci când alegi mobila pentru dormitor.

Dormitorul trebuie să fie un spațiu practic care să-ți permită să-ți depozitezi corespunzător toate lucrurile de care ai nevoie și să-ți desfășori în voie rutina zilnică. Va fi simplu să-ți amenajezi dormitorul într-un mod cât mai funcțional și eficient dacă ai grijă să alegi cea mai bună mobilă de dormitor.

 

Cât de important este să alegi cea mai bună mobilă pentru dormitor?

 

Toate elementele de mobilier pe care alegi să le incluzi în dormitorul tău trebuie să-ți ofere confort, eficiență și rezistență în timp. Ghidează-te după acești factori atunci când alegi mobila pentru dormitorul tău și vei avea doar de câștigat. 

 

Confort – așa cum am menționat și mai sus dormitorul este locul în care petreci cea mai mare parte din timp, fiind locul dedicar somnului și odihnei. Patul este elementul cheie al dormitorului și de el depinde în mare parte și calitatea somnului tău. 

Am pregătit pentru tine o selecție de paturi premiu care să-ți ofere confortul și calitate pe care ai nevoie pentru un somn profund și odihnitor. 

Eficiență – Întregul spațiu trebuie să fie eficient și funcțional deoarece dormitorul este și locul în care îți păstrezi și organizezi obiectele personale ( hainele,cosmetice, etc). Toate elementele de mobilier trebuie să fie atent alese, astfel încât să-ți poți depozita toate lucrurile practic și eficient. 

Rezistență – mobilierul de dormitor trebuie să fie neapărat rezistent și să reziste în timp. Calitatea și rezistența joacă un rol important, piesele trebuie să fie rezistente pentru a nu fi nevoit să le schimbi des. În plus calitatea unui mobilier se va vedea și în nivelul de confort pe care ți-l oferă. 

 

De ce aspecte să ții cont înainte de alegerea mobilierul pentru dormitor?

 

Alegerea mobilierul este foarte importantă dar înainte de acest pas este bine să fii atent și la alte aspecte. Cum ar fi:

Vizualizarea dormitorului tău

Analizează cu atenție spațiul de care dispui în amenajarea dormitorului tău. La fel de importantă este și poziția geamurilor și a ușii, cât și lumina naturală care o să-ți pătrundă în încăpere. Înainte de a achiziționa piesele de mobilier, fă-ți un plan al dormitorul, cum ai vrea să arate, de ce elemente de mobilier pentru dormitor ai nevoie și cum ai vrea să fie poziționate acestea. 

 

Măsoară suprafețele

E important să știi cu exactitate de ce suprafață dispui în amenajarea dormitorului mult visat. Un dormitor supraaglomerat și înghesuit nu-ți va oferi niciodată eficiența și confortul de care ai nevoie. Ai grijă să folosești cu atenție spațiul la capacitatea lui optimă. Nu uita să lași și spațiu de mișcare în camera pentru a te deplasa cu ușurință de la un mobilier la altul. 

Alege un stil  

Este important să știi de la început ce stil de design vrei să incluzi în dormitorul tău. Astfel îți va fi mai ușor să alegi elementele de mobilier mergând în aceeași direcție și pe aceeași notă. 

 

4 piese de mobilier pentru dormitor, potrivite pentru orice stil

În încheierea acestui articol am pregătit pentru tine 4 piese de mobilier pentru dormitor, potrivite pentru orice stil ai alege.

Cu setul de mobilă dormitor Azelya mergi la sigur. Realizat pe același design, atât, patul, dulapul cât și noptierele și masa de toaletă se vor potrivi cu ușurință în orice stil de design ai alege. Nu mai trebuie să alegi fiecare piesă în parte și le poți lua pe toate într-o singură mișcare. 

Patul tapițat de lux Nirvana va fi elementul central din dormitorul tău. Cu un design elegant și o tapițerie de calitate se va încadra cu ușurință în orice tip de design ai alege. 

La fel ca și patul, salteaua influențează și ea calitatea somnului tău. Alege o saltea ortopedică cu o calitate premium care să-ți ofere relaxare și confort pe toată durata somnului. Fiind realizată din materiale premium, calitatea acesteia se va observa și în decursul anilor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *